Vegansk brød.

1 dl chia frø.

1 dl. hørfrø.

4 dl. kogende vand.

1 dl. græskarkerner.

1 dl. solsikkekerner.

1 dl. sesam.

2 dl mandel, kikærte, Quinoa eller kokosfibermel.

Brug det du bedst kan lide. Jeg brugte mandelmel her.

1 tsk. salt.

2 store spsk. husk/loppefrøskaller.

Jeg brugte den gule bagehusk her, men bruger for det meste den grønne. Så det gør ikke så meget, hvilken du vælger.

De tre øverst ingredienser blandes og står i ca. 10 min,

rør i det et par gange.

Derefter kommer du resten af ingredienserne i og røre det godt sammen og dejen kommes i en rugbrødsform, gerne med lidt kerner i bunden. Jeg brugte både alm. sesam og sort sesam, det synes jeg ser lækkert ud.

Husk bagepapir, hvis du ikke bruger silikoneform ;-)

Bages ved 170 grader i 55 min.

Derefter tager du brødet ud af formen og bager det videre i 20 min. Måske 5-10 min mere, det afhænger af ovnen.

Du kan blende kernerne lidt, hvis du vil have en finere konsistens i brødet. Jeg gør det sjældent, men det er fordi jeg godt kan lide det går hurtigt og så spare jeg på opvasken ;-)

Lad brøde køle helt af og opbevar det i køleskabet.

Det er fryseegnet.